Užduotis - 6

Užduoties pavadinimas Bendradarbiavimas ir pagyrimai (komplimentai)

Užduoties tikslas ugdytis teigiamą požiūrį kitų atžvilgiu, pasakant komplimentą ir pozityvius dalykus apie kitus, pagirti

Priemonės: 1 kopija su užduotimi ir rašymo priemonė

Užduoties paskirtis – veiklos tikslas yra pagerinti įtikinėjimo įgūdžius

Prisiminkite savo dalyvavimo bendrose veiklose su kitais kolegomis ar darbuotojais, mokantis pilietiškumo  patirtį ir užpildykite vaidmenų apibūdinimo lentelę pagal Belbin’o vaidmenų klasifikaciją, nurodydami tokias to vaidmens savybes, kurias jūs patys patyrėte ar pastebėjote realiose gyvenimo situacijose.

Užduoties atlikimo seka: paaiškinti veiklos tikslą. Išdalinti priemones. Apskritimo (ar pasagos) forma išdėstyti kėdes aplink vieną kėdę centre.  Vienas iš dalyvių išrenkamas būti „Tuo“, Jis/ji atsisėda į kėdę viduryje rato. Visi grupės dalyviai turi pasakyti po vieną teigiamą dalyką apie žmogų, sėdintį viduryje rato.  Tas žmogus turėtų pakartoti visus teigiamus dalykus, pasakytus grupės narių ir pridėti dar vieną pozityvą apie save. Surašykite visus pozityvius dalykus į lentą ir atsakykite į pateiktus klausimu.

Atlikimo reikalavimai – Užduotis atliekama dviem etapais. Padalinkite kopijas, atšviestas ant ryškių spalvotų lapų. Naudokite spalvotas rašymo priemones. Padėkite dalyviams įsitraukti į pokalbį apie kitus. Pavyzdžiui, skatindami pagirti kito žmogaus šukuoseną (kodėl Jūs nepasakote gražių žodžių  apie jos/jo šukuoseną);  rūbą (argi negraži jos suknelė; kokia graži jos suknelė); pagirti, kaip gražiai jis/ji  vakar žaidė beisbolą, pulą ar kt....

Svarbu

Kiekvienos grupės sesijos pradžioje paprašykite kiekvieno dalyvio pasakyti teigiamą dalyką apie savo dieną ir pozityvų komentarą apie save.

  Socialiniai ryšiai, bendradarbiavimas ir komplimentai

(http://www.medinisarkliukas.lt/medine-pasaga)

Kryptys: pasirinkite vieną žmogų iš savo grupelės būti „Tuo“. Visi kiti grupelės nariai susėda aplink tą išrinktą žmogų pasagos forma. Visi pasako po teigiamą dalyką „Tam“ išrinktajam nariui. Tuomet „išrinktasis narys“ pakartoja visus išgirstus teigiamus dalykus ir dar papildomai pasako pozityvų dalyką apie save. 

Būti „Tuo“ išrinktuoju turėtų būti suteikta proga kiekvienam grupelės nariui.
Pateiktame lape surašykite visus išgirstus gražius dalykus, komplimentus apie save.

Jūs esate nuostabus/nuostabi

Įrašykite savo vardą: ..........................................

Kaip Jūs jautėtės, girdėdami nuostabius dalykus apie save? Parašykite.

Kaip Jūs jautėtės, sakydamas/a gražius dalykus, komplimentus apie save ?

Atliktos užduoties savianalizė

1. Kodėl yra svarbu sakyti teigiamus dalykus apie kitus žmones?
2. Kaip Jūs jaučiatės, kai kažkas neigiamai kalba apie Jus?
3. Kaip Jūs jaučiatės šiandien, išgirdę tiek gražių, teigiamų atsiliepimų apie save?
4. Kas apsunkina Jūsų pozityvų pasisakymą apie kitus?
5. Ką sužinojote apie save?
6. Ką sužinojote apie savo kolegą?
7. Koks buvo šios veiklos tikslas?

Paskutinį kartą keista: Ketvirtadienis, 2015 birželio 11, 13:28